tiistai 25. heinäkuuta 2017

SOPPaa

 Huomenna se alkaa. Helsingin Rautatientorilla on keskiviikosta lauantaihin pienpanimotapahtuma Suuret Oluet Pienet Panimot, kavereiden kesken SOPPa. Mulle tää on ollut jo usean vuoden ajan yksi kesän kohokohtia. Viime vuonna vierailin tapahtumassa vain asiakkaana, mutta nyt olen taas Mallaskosken Panimon ständillä joka päivänä hanan kahvassa. Kahtena ensimmäisenä päivänä klo 18-01 ja perjantai-lauantai 16-22.

 Tapahtumassa on aina ollut hauska tavata vanhoja tuttuja panimoiden ihmisiä ja kollegoja sekä ystäviä, joita näkee muutoin ihan liian harvoin.  Muutoinkin tuttuja kasvoja tuolla näkee paljon. Ylipäätään fiilis on aina ollut hauska ja iloinen. Ja niinhän sen kuuluukin olla.

 Paikalla on tänäkin vuonna noin 30 kotimaista pienpanimoa, sekä edustusta on myös Virosta ja Saksasta. Tarkempi panimo- ja juomalistaus löytyy netistä osoitteessa www.hanassa.fi.

 Vaikka joka päivä olenkin hommissa antavat vuorot mahdollisuuden käydä testaamassa uusia juomatuttavuuksia. 

 Mallaskosken Panimolla itseäni kiinnostaa eniten Black Rye Imperialin 2. edition ja True Imperial Pils. Nämä testaan varmaan jo keskiviikkona vuoron jälkeen.

 Ohranan ständillä on myös useampi kiinnostava kampe. Suomalaisen Janin panemia oluita olen muutamaa maistellut ja ne olen maukkaiksi havainnut, joten odotusarvot ovat korkealla. Bärliineri menee ainakin maistoon.

 Tamperelaisella Plevnalla eli Koskipanimolla on listalla pari "must drink" -olutta. Vanha tuttu Siperia imperial stout tulee varmasti jonain iltana nautittua illan viimeisenä hitaana.

 Donut Islandin tiskilläkin käyn moikkaamassa Munkkisaaren Tsaaria ja katsomassa mitä herkkuja Mika on tehnyt. Andrea on listalla se mikä eniten kiinnostaa.

 Suomenlinnan Panimolla käyn myös jossain vaiheessa, kuin myös Vakka-Suomen Panimolla. Molemmilla näyttäisi olevan kattava valikoima juomia tarjolla. Ei sovi myöskään unohtaa Pikkulinnun tiskiä, jolla on nuo saksalaiset oluet esillä. Varmasti myös muut tulee katsastettua, nuo edellä mainitut tuli ensimmäisenä mieleeni.

 Pari käytännön vinkkiä vielä lopuksi. SOPPa on auki joka päivä klo 12 - 01. Klo 18 saakka sisäänpääsy on ilmainen, joka takaa sen, että viimeistään viiden paikkeilla iltapäivällä on jo jonoa. Tule siis ajoissa. Klo 18 jälkeen pääsymaksu on kymmenen euroa ja hintaan sisältyy maistelulasi, jonka voi halutessaan ottaa kotiin muistoksi.

 Kaupat tehdään käteisellä tai kortilla, mutta käteinen raha on aina nopein. Vaikka alueella on rahan nostopiste suosittelen käymään Otolla jo ennen paikalle tulemista.

 SOPPassa on myös muutamia ruokakojuja, heidän palvelujen käyttäminen on enemmän kuin suositeltavaa. Välillä kun syö jotain, niin juomakin maistuu paremmin. Ja vettä kannattaa myös juoda ettei kuivuminen pääse yllättämään.

Nähdään Torilla!

-Teemu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti