tiistai 4. heinäkuuta 2017

Varrasperunat

 Tämä kesäherkku tuli keksittyä muutama viikko sitten ihan vahingossa. Ruokaa piti saada pöytään kohtuullisen nopeasti ja pienellä vaivalla. Jääkaapissa oli edelliseltä päivältä jääneitä keitettyjä uusia perunoita ja pekonia. Kyllähän niistä hyvää saa.

 
Varrasperunat valmiina grilliin.


 Varrasperunoihin menee noin 1kg keitettyjä uusia perunoita ja 1 paketti pekonia. Lisäksi tarvitset suolaa ja pippuria.

 Eli pekonit puoliksi ja perunan ympärille. Seuraavaksi perunat vartaaseen ja pinnalle myllystä suolaa ja pippuria ennen grillaamista. Grillaamiseen menee aikaa 10 - 15 minuuttia, eli sen verran, että pekoni kypsyy rapeaksi ja perunat saavat hieman väriä.

 Jos perunoita on enemmän kuin pekonia, niin ei hätää. Laitat vain kaikki vartaisiin ja grillaat, kyllä niihin makua tulee. Ja jos grilliä ei ole käytössä, niin kannattaa kokeilla uunin grillivastuksia. Tai sitten paistat pannulla. 

Varrasperunoiden kanssa olemme syöneet grillattua lihaa ja kanaa. Raikas salaatti viereen ja siinähän se onkin maittava ateria valmiina. Kannattaa kokeilla kun seuraavan kerran mietit lisuketta. Uskoisin, että toimii myös kalan (varsinkin savustetun) seurana varsin mallikkaasti. 

-Teemu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti