perjantai 30. kesäkuuta 2017

Gin & Tonic -hyytelö

 Kaikkea sitä laiska mieli keksiikin. Tuo lause pätee viimeisimpään kokeiluuni..

 Pari - kolme viikkoa sitten (vähintään) puoliksi leikillään tuli erään kaverin kanssa puheeksi kokeilla tehdä Jaloviinasta hyytelöshotteja. Unohdin asian suurin piirtein saman tien, kunnes se jostain tuli taas mieleen illan hämärtyessä.

 Koska ainoa kotona oleva pullo Jaloviinaa on ns "keittiöalkoholia" ja valtion monopoliliike jo suljettu aloin jatkokehittelemään ideaa. Hyllystä löytyi vielä Kyrön Napue giniä ja kaapin perukoilla oli 2dl pullo Fever Treen tonicia. Nopealla vilkaisulla pakkasesta löytyi karpaloitakin. Siitä se ajatus sitten lähti..

Kyrö Distillery Companyn Napue Gin sekä Fever Tree Tonic Water.


 Ensimmäiseksi laitoin paketillisen liivatelehtiä (10kpl) likoamaan ja vuorasin pienen kulhon tuorekelmulla. Tämän jälkeen mittasin kulhoon 1dl giniä ja puoli pulloa tonicia. Lopun tonicin kuumensin kattilassa lähes kiehuvaksi ja sulatin liivatelehdet siihen. Pieni jäähdytys ja sitten sekoitin seoksen GTn joukkoon. Seuraavaksi siirsin kulhon jääkaappiin.

Gin & Tonic valmiina hyytymään.


 Noin tunnin kuluttua kaadoin sekaan reilut puoli desiä karpaloita. Rosmariinin lisäämistäkin harkitsin, mutta luovuin ajatuksesta nopeasti. Tämä versio NapueTonicista syödään eikä juoda! Varovainen sekoitus ja kulho takaisin kylmään.

 Reilua tuntia myöhemmin katsoin kuinka hyvin Gin & Tonic on hyytynyt ja yllätyin positiivisesti. Sehän oli jo täysin hyytynyttä. Kumosin hyytelön lautaselle ja leikkasin pienen viipalen maistiaiseksi. Kyllä, ihan NapueTonicin makuinen. Liivatteesta ei ollut irronnut mitään ylimääräistä, vaan maku oli oikein raikas ja pirteä. Hyytelö ilmatiiviiseen rasiaan ja takaisin jääkaappiin odottamaan perjantai-iltaa. Ennen tarjoilua pitää vain enää leikata tutiseva drinkki sopivan pieniksi annospaloiksi.

NapueTonic - hyytelö.

 Lopuksi varoituksen sananen. Hyytelöshotit on varmasti monien bileiden hittituote, mutta samalla niihin sisältyy kaikki katastrofin elementit. Ravintola-annoksina tuota hyytelöä tuli reilut kaksi drinkkiä, mutta määrä hämää. Varsinkin jos niiden kanssa juo myös muita alkoholipitoisia juomia. Liivatteen sitoma alkoholi kun ei heti liukene elimistöön vaan siihen menee yllättävän pitkä aika. Eli jos kokeilet niitä, niin tee se varovasti ja pienissä määrissä.

 -Teemu

 PS. Tislaamo tai mikään muu juomateollisuuteen liittyvä taho ei sponsoroi tai tee yhteistyötä tämän turinan kanssa millään tavalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti