sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Ruusukaalia ja pekonia

 Ruusukaali on sellainen kasvis, jonka "löysin" vasta viime syksynä. Ylipäätään kaali on ollut aika harvinainen raaka-aine meidän keittiössä, kaalilaatikko on ollut coleslaw'n ohella suunnilleen ainoa kaaliruoka mitä meillä on tehty.

 Sari oli viikolla ostanut rasiallisen ruusukaalia ja aloin miettiä mitä siitä voisi tehdä, muutakin kuin keittää tai höyryttää lisukkeeksi. Pienen googlettelun jälkeen totesin, että siitähän voi tehdä melkein mitä vain.

 Päädyin valmistamaan ruusukaali+pekoni -paistosta. Nopea ja helppo lisuke vaikka paahtopaistille. Ja maistuu nyös hieman nirsommillekin lihansyöjille, koska kaikki missä on pekonia on hyvää..

Ruusukaali+pekoni -paistos.


 Tarvittavat raaka-aineet:

300 g  ruusukaalia
1 pkt pekonia
Suolaa
Pippuria
1 rkl hunajaa
0,5 tl balsamicoa
(Pähkinöitä)
(Timjamia)

Ensin laitoin ruusukaalit kiehumaan 3 - 4 minuutiksi ja nostin ne sitten jääveteen jäähtymään.

 Seuraavaksi kuutioin / silppusin pekonin ja heitin sen kuumalle pannulle. Pekonin paistuessa leikkasin ruusukaaleista kannat pois ja puolitin ne.

Kaikki missä on pekonia on hyvää..


 Kaalit pannuun, hieman suolaa ja pippuria perään. Annoin ruusukaalien ottaa hieman väriä ja lisäsin hunajan ja balsamicon. Tässä kohtaa myös pienensin lämpöä pannun alta.

Hunaja ja balsamico antaa kivan lisän paistokseen.


 Seuraavaksi pannulle pääsi veitsellä rouhitut pähkinät ja hienonnettua timjamia. Parin minuutin haudutus ja paistos oli valmista.

 Jos haluaa niin tuohonhan voi laittaa lisäksi vaikka sipulia tai valkosipulia, molemmat antaa varmasti lisää makua.

 -Teemu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti