sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Lohipasteija

 Suunnilleen kuukauden tauon jälkeen löysin taas inspiraation turista jotain. Parempi myöhään kuin ei ollenkaan..?

 Lomalla on aikaa harrastaa ja tänään harrastin leipomishommia. Viime aikoina makeaa on tullut tehtyä enemmän, joten nyt jotain suolaista. Jääkaapissa oli kylmäsavulohta ja muistin, että pakkasessa on vielä lehtitaikinalevyjä. Kyllähän niistä saa tehtyä vaikka ja mitä. Päätin tehdä lohipasteijan.

 Taikinalevyt (5kpl) sulamaan ja täytteen tekoon. Täyte on helppo ja nopea valmistaa, kaikki tapahtuu tehosekoittimella. Ensin sipuli sekoittimella pieneksi silpuksi, perään kylmäsavulohta noin 300 grammaa (myös lämminsavu tai graavi käy ihan yhtä hyvin) ja ajetaan tahnaksi. Seuraavaksi hieman tilliä ja timjamia, vähän pippuria ja sitruunamehua. Taas surautetaan kaikki sekaisin. Seuraavaksi yksi kananmuna joukkoon, surautus ja täyte on valmis. Suolaa en tosiaan laittanut ollenkaan, koska lohi oli aika suolaista.

 Tässä kohtaa täyte jääkaappiin tekeytymään pohjan rakentamisen ja uunin lämpiämisen (200°C) ajaksi.

 Taikinalevyt leikkasin puoliksi pitkittäin kolmion malliin. Leikatut taikinalevyt asettelin leivinpaperin päälle ympyrän muotoon siten, että ovat leveämmästä päästä limittäin päällekkäin.



 Seuraavaksi täytemassan vuoro päästä mukaan. Massan lusikoin levyjen päälle siten, että keskelle jäi taikinaa näkyviin noin 1cm verran. Ei kannata säikähtää jos/kun täyte tuntuu liian löysältä, kananmuna pitää massan kasassa paistamisen aikana.



 Sitten taittelin reunat keskelle ja kärjet taikinan alle.



 Kananmunalla voitelu ja uuniin noin 35 - 45 minuuttia. Välillä kannattaa katsoa, ettei pinta kärähdä. Jos tummuu liikaa, niin sitten pala foliota päälle loppukypsennyksen ajaksi.


 Reilut 40 minuutin paiston jälkeen lohipasteija oli valmis. Lisukkeeksi tuolle salaattia ja se on siinä. Maistuu!


 Yritän jatkossa turista taas hieman säännöllisemmin. Näihin kuvii ja tunnelmiin,

-Teemu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti