perjantai 15. kesäkuuta 2018

Possurulla

 Tein eilen pitkästä aikaa Possurullaa ja Äijäruokaa -blogin Ari kyseli Facebookin puolella ohjetta. Laitanpa suoraan tänne, jos vaikka joku muukin haluaa lukaista.


 Kyseessä on siis muunnelma italialaisesta (?) klassikosta porchettasta. Pitänee tarkistaa tuo alkuperä jossain vaiheessa, mutta sovitaan nyt noin. Toisin kuin alkuperäisessä, mä käytän tässä aina posssun ulkofilettä kyljen sijaan.

 Täytteet tähän voi laittaa omien mieltymysten mukaan, mä olen nyt pari edellistä kertaa käyttänyt pekonia, couscousia, pähkinöitä ja yrttejä. Tarkkoja määriä on hieman hankala antaa, koska teen tuon ns. näppituntumalla.

 Possurulla Temelin tapaan:

Porsaan ulkofile (noin 1kg)

Täyte:
1 paketti pekonia
Noin 2 dl couscousia
Vajaa 1dl pähkinöitä
Reilusti tuoreita yrttejä (timjami, lehtipersilja, basilika)
Suolaa
Pippuria
Loraus rypsiöljyä

Pinnalle:
Pari ruokalusikallista majoneesia
Kypsää couscousia.

Kypsennä couscous reilusti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna puolet pekonista ja paista se rapeaksi. Hienonna yrtit ja pähkinät. Kun couscous on jäähtynyt sekoita yrtit, pähkinät ja rapea pekoni sekaan. Lisää hieman pippuria.

Leikkaa ulkofile noin 1cm paksuksi levyksi ja nuiji sitä ohuemmaksi. Haluttu muoto on suorakaiteen mallinen suht tasainen levy, pienet epätasaisuudet ei haittaa kunhan isoja reikiä ei ole.

Kaada lihalevyn päälle pieni loraus rypsiöljyä ja hiero se lihan pintaan suolan ja pippurin kanssa. Lado loput pekonit vieretysten lihalevyn päälle. Ei haittaa jos/kun pekoni ei peitä koko pinta-alaa. Lusikoi couscous-täyte levylle ja kääri rullalle.

Sido rulla kuumassa vedessä liotetulla narulla. Penslaa majoneesilla ja ripottele (täytteestä ylijäänyttä) couscousia pinnalle.

Paista 200°C:ssa uunissa 30 minuuttia. Pudota lämpötila 125°C:een ja jatka kypsennystä vielä tunnin ajam.
 
Uunista pois ottamisen jälkeen anna vetäytyä vartin verran, poista naru ja leikkaa viipaleiksi. Lisukkeeksi riittää salaatti ja pala tuoretta patonkia.

 Näin tällä kertaa, hyvää kesää kaikille!
-Teemu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti