tiistai 26. kesäkuuta 2018

Mansikka - halloumi -salaatti

Juhannus juhlittu ja paluu arkeen on tosiasia ainakin mulle, lomaa saan odotella vielä kuukauden päivät. Ei se mitään, kesästä voi ja saa silti nauttia.

 Kesällä tulee monesti herkuteltua tuhdeilla grilliruoilla, joten pieni keventäminen tekee hyvää silloin tällöin. Tänään tein (ainakin omasta mielestä) hemmetin hyvää salaattia ja päätin jakaa tämän muidenkin iloksi.

 Erilaisia ohjeita mansikka-halloumi -salaatille on varmasti yhtä monta kuin tekijöitäkin, mutta yhteistä näille on paistettu tai grillattu halloumi-juusto ja tuoreet kotimaiset mansikat. Mä tein omani näin.

 Mansikka-halloumi -salaatti Temelin tapaan:
Salaattia oman maun mukaan
Muutama lehti basilikaa
2 miniluumutomaattia
Reilu desi mansikoita
Paketti (200g) halloumia
Punasipulia
Mustapippuria

Leikkaa halloumi viipaleiksi ja grillaa (tai paista pannulla) niihin nätti väri ja rapea pinta.
Revi (ja huuhtele) salaatti ja basilikan lehdet ja aseta ne tarjoiluvadille.
Leikkaa tomaatit 8 lohkoon ja poista siemenet, nakkaa lohkot salaatin päälle.
Leikkaa punasipulista pari ohuen ohutta siivua ja irrota renkaat toisistaan, ripottele ne mukaan salaattiin.
Halkaise tai siivuta mansikat ja asettele edellisten päälle. Rouhaise hieman mustapippuria perään.
Nosta hieman jäähtyneet halloumit vielä salaatin päälle.
Valmis!


Tällaisena paatuneena lihansyöjänä on pakko tunnustaa, että salaatin lisäksi lautaselle päätyi myös baby ribsejä, mutta kyllä tuo toimii ihan yksikseenkin.. Jos tuolle jotain salaatille kastiketta haluaa, niin esimerkiksi vaalea balsamico tai sweet chili -kastike toimii aika hyvin.

 Näin tässä turinassa. Hyvää kesän jatkoa!
-Teemu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti