Nää pienet padrón-paprikat toimii lisukkeena grillatulle aterialle tai vaikka vain tapaksina. Yleensä padrónit ovat makeita, mutta joukossa saattaa olla muutama, joissa potkua on enemmänkin. Pientä jännitystä elämään siis.
Kaiken muun hyvän lisäksi nämä on todella helppo ja nopea valmistaa, aikaa memee max 10 minuuttia.
Pimientos de Padrón. |
Pimientos de Padrón Temelin tapaan:
1 pussi (250g) Pimientos de Padrón -paprikoita
2 rkl öljyä
Sormisuolaa
Huuhtele paprikat kylmällä vedellä ja kuivaa huolella. Seuraavaksi pyöräytäi öljyssä ja kippaa paprikat savuavan kuumalle pannulle tai grillin parilalevylle. Käännä kun pintaan alkaa muodostumaan rakkuloita ja paahda toiseltakin puolelta. Pinta saa kärähtää ja mustua. Nosta paahdetut paprikat tarjoilukulhoon ja lisää reilusti sormisuolaa perään. Nauti heti!
Tuo kuivaaminen on sitten oikeasti tärkeä homma, varsinkin jos teet näitä pannulla, öljy räiskyy muuten todella ikävästi. Padrónit syödään sitten sormin, sanoo kuka tahansa toisin. Sen takia pöytään katetaan servietti, että sitä käytetään. Kannasta vain kiinni ja kunnon puraisu..
Näin tällä kertaa, ensi turinassa taas jotain ihan muuta.
-Teemu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti