sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Hyydytetty kylmäsavulohipiiras

 Vuosi vaihtuu tuota pikaa ja jotain pientä tarjottavaa olisi hyvä olla. Jääkaapista löytyi joulun jäljiltä kylmäsavulohta, mätiä ja muita tykötarpeita, joten tein hyydytetyn piiraan. Enää et ehkä ehdi aaton juhliin tätä tekemään, mutta maistuu varmasti vuoden ensimmäisenäkin päivänä (tai joskus muulloin).


 Hyydytetty kylmäsavulohipiiras

Pohja:
150g hapankorppuja
75g voita

Täyte:
200g tuorejuustoa
150g smetanaa
150g kylmäsavulohta viipaleina
20g mätiä (tai 100g mätitahnaa)
1 pieni punasipuli
5 liivatelehteä
1 sitruunan mehu
Suolaa ja pippuria
Tilliä

1. Tee pohja. Murskaa hapankorput, sulata voi ja sekoita keskenään. Painele massa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Hienonna noin 2/3 kylmäsavulohesta. Hienonna tilli ja sipuli.

3. Purista sitruunasta mehu ja laita kattilaan kuumenemaan, mutta älä keitä. 

4. Sekoita tuorejuusto, smetana, hienonnettu kylmäsavulohi, sipuli, mäti (tai mätitahna) ja tilli keskenään sekaisin. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

5. Purista liivatelehdistä vesi ja sulata sitruunamehun joukkoon. Kaada seos ohuena nauhana täytemassaan koko ajan sekoittaen.

6. Kaada täytemassa pohjan päälle ja tasoita pinta. Koristele lopuilla kylmäsavulohiviipaleilla. Nosta piiras jääkaappiin hyytymään vähintään kuudeksi tunniksi, mielellään yön yli.


 Hyvää tulevaa vuotta kaikille! Jospa mulle nyt taas into palautuisi aktiivisempaan Turinoiden päivittämiseen..

 -Teemu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti