maanantai 20. maaliskuuta 2017

Vapaapäivän puuhasteluja

Sunnuntai ja vapaapäivä. Tarkoittaa, että saa nukkua pitkään ilman, että herätyskello on soimassa. Heräilin kymmenen jälkeen, join aamukahvit parvekkeella ja mietin päivän ohjelmaa. Tulin siihen tulokseen, että käyn lyhyellä kävelyllä ja ryhdyn sen jälkeen sohvaperunaksi.

 Tultuani takaisin kotiin valtasin nojatuolin (ei vaatinut suuria ponnisteluja, Sari oli vielä töissä) ja aloin selaamaan digiboksille viikon aikana kertynyttä ohjelmistoa. Kauaa ei tarvinut miettiä, vaan aloin katsomaan Tanskalaista Maajussia. Sellainen ohjelma mitä katsoessa tulen aina hyvälle tuulelle. 
Tanskalainen Maajussi YLE FEMmalla
 Sarjassa seurataan Frank Erichseniä ja hänen perhettään heidän ostamallaan vanhalla maatilalla. Heillä ei ole käytössään kaikkia nykyajan mukavuuksia, vaan Frank tekee suurimman osan tilan töistä käsillään tai kunnostamillaan vanhoilla koneilla. Parilla viimeisimmällä tuotantokaudella sarjassa on keskitytty uuden talon rakentamiseen, monenlaista maanviljelyä ja eläintenpitoa on myös joka jaksossa. Erittäin hyvä ja mielenkiintoinen sarja, suosittelen lämpimästi.

 Jonkin aikaa näköradion ääressä istuttuani Sari tulikin jo töistä kotiin ja oli aika alkaa ruoanlaittoon. Teimme kanaa ja keltaista riisiä. Pannulle voita, mausteet perään lämpenemään, sipulit mukaan ja hetken kuullotuksen jälkeen kanat sekaan ruskistumaan. Riisin keitinveteen laitoin kurkumaa väriä tuomaan. Muutama hetki ennen riisin kypsymistä laitoin kanan joukkoon herneitä ja maissia. Aikaa kokkailuun meni ehkä 45 minuuttia. Helppoa, hyvää ja suht nopeaa.

Kanaa, herneitä ja maissia

Keltaista riisiä
 Illalla lämmitimme saunan ensimmäistä kertaa reiluun viikkoon. Vuorotyöläisten arkea, ettei saunaan pääse aina kun siltä tuntuu. Tai pääsisi, mutta yksin saunominen ei ole kivaa. Ja silloin puuttuu myös selänpesijä.. 

 Saunan päälle alkoi tekemään mieli pannaria. Pakkohan se oli antaa mielihalulle periksi, varsinkin kun ei olla tehty pannukakkua aikoihin. Uuni lämpiämään ja taikinan tekoon siis.

Pannukakkutaikina

Valmis pannukakku

Pannaria ja lakka-hilloa

 Iltapalaksi nautitun pannarin jälkeen kumpikaan meistä ei jaksanut enää kauaa valvoa. Harvinaista, mentiin nukkumaan jo ennen yhtätoista, kun yleensä nukkumaan meno venyy yleensä puolen yön tuolle puolen.. 

 Sellainen sunnuntai ja vapaapäivä. Tänään ohjelmassa pyykkitupaa ja sen sellaista..

 -Teemu

1 kommentti:

  1. Tuosta ensimmäisenä olevasta Tanskalainen Maajussi/Bonderøven - sarjan alkukuvasta sen verran, että lasken sen omaksi kuvaksi, koska otin kuvan kännykällä TV-ruudulta, enkänkuvakaappausta YLE Areenasta.

    VastaaPoista