tiistai 13. helmikuuta 2018

Couscous-salaatti

 Helppoa, hyvää ja nopea valmistaa. Nehän ne on mielessä kun arkiruokaa alkaa tekemään. Tää on kaikkia edellä mainittuja.

 Raaka-aineitakaan tähän ei montaa tule. Couscousia, tomaattia, tuoreita yrttejä ja jokin proteiinin lähde. Mulla oli jääkaapissa vielä pala naudan paistia perjantain sous vide -kokeilusta, joten käytin sitä. Savukala tai kana käy ihan yhtä hyvin. Jos haluaa niin sekaan voi kuullottaa hienonnettua sipulia.

Couscous-salaatti naudan paistilla.

  Aloitin salaatin teon kypsentämällä 2dl couscousia pakkauksen ohjeen mukaan ja hienontamalla reilusti basilikaa. Seuraavaksi viipaloin paistin todella ohuiksi siivuiksi, päälle noin puolet basilikasta antamaan hieman lisää makua. Sitten työn alle tomaatit. Tällä kertaa käytin miniluumutomaatteja, mutta ihan tavan tomaatit käy ihan yhtä hyvin. Eli tomaatit neljään lohkoon, siemenet veks ja hedelmäliha pieneksi kuutioksi.

 No niin, nyt on misat valmiina eli päästään kasaamaan salaatti. Ensin sekoitin puuhaarukalla couscousin irtonaiseksi ja lisäsin sekaan lopun basilikasilpun ja tomaattikuutiot. Perään muutama rouhaisu pippuria myllystä sekä vajaa puolikas teelusikallinen sitruunamehua ennen sekoitusta. Maun tarkistus ja paistisuikaleet salaatin joukkoon.

 Tadaa! Nyt se on valmista. Aikaa tähän meni max 15 minuuttia ja on muuten hyvää. Salaatinkastikkeen virkaa toimitti sweet chili-kastike, mutta esim japanilainen kewpie-majoneesi toimii hyvin.

 Näin tässä turinassa, ensi kerralla taas jotain muuta.

 -Teemu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti