maanantai 16. huhtikuuta 2018

Jäätelö on hyvää kun yksin syö

 Joku aika sitten kaupasta tarttui heräteostoksena mukaan kondensoitua maitoa. Koska kinuski oli suunnilleen ainoa mihin tiesin voivani käyttää sitä, päätyivät tölkit kaapin hyllylle odottamaan parempaa hetkeä. Sunnuntaina aloin sitten miettimään mihin muuhun voisin käyttää nuo. Muita käyttötapoja ei heti tullut mieleen, joten otin ystävämme Googlen avuksi. Pienellä etsinnällä löytyi jäätelön ohje, sellainen johon ei tarvitse jäätelökonetta.

Kotijäätelön voi maustaa miten vain.

 Hyvä homma, sillä kyseistä kapistusta en omista ja jäätelön teko kuitenkin kiehtoo. Aiemmin näkemissäni jäätelöohjeissa on pitänyt sekoittaa massaa tasaisin väliajoin ja valmistusprosessi on ollut muutenkin vaivalloisen oloista, mutta ei tässä. Pääraaka-aineitakin tarvitaan vain kaksi ja lisäksi tulee makua antavat aineet. Ensimmäinen itse tekemäni jäätelö siis työn alle..

Raaka - aineita ei ole liian montaa.

 Helppo kotijäätelö:
1 tölkki (397g) kondensoitua maitoa
4 dl kuohukermaa
Haluamasi makuaine (esim kimuskikastike, marjat, hedelmät, suklaa)

1. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
2. Lisää vaahtoon komdensoitu maito ja valitsemasi makuaine. Sekoita tasaiseksi.
3. Kaada kannelliseen astiaan ja pakasta vähintään 6 tuntia.
4. Nauti.

Vaahdotetun kerman joukkoon sekoitetaan kondensoitu maito ja makuaineet.

 Massan tekemiseen menee aikaa viitisen minuuttia ja ainoastaan mielikuvitus on rajana makujen suhteen. Sitruuna kuulemma toimii hyvin, samoin basilika. Tää on sen verran helppoa ja nopeaa tehdä, että jäätelön yliannostus voi olla vaarana..

Kinuski - jäätelö menossa pakkaseen.

Pätkis - jäätelö menossa pakkaseen

 Mä tein kaksi eri makuista. Ensimmäisen maustoin kinuskikastikkeella ja toiseen laitoin rouhittua Pätkis -suklaata. Kinuski-versiosta tuli sileämpi ja huomattavasti makeampi. Pätkis-jäätelössä oli enemmän sattumia mukana antamassa enemmän suutuntumaa, eikä siitäkään makeutta puutu.

Lähes täydellinen pallo kinuski - jäätelöä.

Pätkis - jäätelössä oli enemmän sattumia.

 Oliko vaivan arvoista? Mun mielestä kyllä. Kaupasta saa jäätelöä halvimmillaan eurolla per litra (itse tehdyn kustannukset vähintään neljä rahaa + makuaineet), mutta makua kotijäätelössä on ihan eri tavalla. Eikä - ainakaan meillä - jäätelöä syödä joka viikko, joten aivan taatusti teen toistekin.

 Näihin kuviin ja tunnelmiin,
 -Teemu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti