maanantai 30. huhtikuuta 2018

Flank Steak

 Hyvää, yksinkertaista ja helppoa. Mun ruoanlaittofilosofia on tainnut tulla jo selväksi. Noh, näillä määreillä mentiin taas tänäkin sunnuntai-iltana kun tein Flank Steakia.

Flank Steak ja parsaa.

 Lihan pintaan suola, pippuri ja timjamia ennen vakumointia ja sous vide -kylpyä. 54°C ja parisen tuntia. Lisukkeeksi parsaa ja yrttisiä lohkoperunoita. Kastikkeen virkaa toimitti maustevoi.

 Maustevoi:
200 g voita
Tuoreita yrttejä (esim. timjami, persilja)
Savupaprikajauhetta
Suolaa ja pippuria myllystä
(Balsamicoa)
(Sipulijauhetta)

 Voi pieniksi kuutioiksi kulhoon pehmenemään, yrtit erittäin hienoksi silpuksi ja voin sekaan. Muut mausteet perään ja kaikki sekaisin. Pehmeä maustevoi seuraavaksi tuorekelmun sisään, muotoillaan timmi pötkö ja nostetaan pakastimeen kovettumaan.

Maustevoi alkutekijöissään.

 Yrttiset lohkoperunat uunissa:
1 kg (kiinteitä) perunoita
Reilusti tuoreita yrttejä (esim. timjami, basilika, rosmariini)
Suolaa ja pippuria myllystä
0,5 dl rypsiöljyä
(Savupaprikajauhetta)
(Tilkka Sweet Chili -kastiketta)

 Sekoitetaan silputut yrtit ja mausteet öljyyn reilun kokoisessa kulhossa. Pestään perunat hyvin ja lohkotaan 4-8 lohkoon koosta riippuen. Uuni lämpiämään 200°C. Sekoitetaan mausteöljy ja perunat ja annetaan maustua uunin lämpiämisen ajan. Perunat uunipellille tai laakeaan uunivuokaan ja paistetaan vajaa tunti, välillä käännellen.

 Sous vide -kypsennyksen jälkeen otin flankin pois vakuumista, kuivasin pinnat talouspaperilla ja ruskistin pinnat uunin grillivastuksilla. Liha pois uunista ja leikkuulaudalle vetäytymään parsan valmistamisen ajaksi. Parsan maustoin suolalla, pippurilla ja parmesanilla ennen kuin oli niiden vuoro mennä uuniin (200°C, grillivastukset pois päältä) kymmeneksi minuutiksi.

Flank Steakia, parsaa ja yrttisiä lohkoperunoita.

 Näin tällä kertaa. Instagramia (temeli78) päivitän muuten useamman kerran viikossa, halutessaan sieltä voi seurata lisää.

-Teemu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti