sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Hanami

 Hanami on japania ja tarkoittaa kirsikankukkien avautumista tai kukinnan katselua.


Kukkiva kirsikkapuu.

Parisen viikkoa sitten näin jossain mainoksen Roihuvuoren Japanilaisessa puutarhassa kymmenennettä kertaa järjestettävästä Hanamista. Monena vuotena mulla on ollut tarkoitus käydä tuolla, mutta olen muistanut tapahtuman vasta kun olen lukenut siitä jälkikäteen. Tänä vuonna laitoin itselleni kalenterimerkinnän heti kun näin mainoksen.

Kirsikan kukkia.

 Tämän vuoden hanami järjestettiin sunnuntaina 21. toukokuuta. Ilmeisesti tapahtuma oli tarkoitus järjestää jo viikkoa aiemmin Äitienpäivänä, mutta kylmä sää viivästytti kukintaa ja sen vuoksi myös tapahtumaa. Hyvä päätös, sillä lämpimät kelit saapuivat juuri parahiksi ja keli oli mitä mainioin.


Kirsikan kukkia

 Saavuin paikalle raitiovaunua, metroa ja linjan 80 bussia käyttäen. Ratikka- ja metromatkat meni nopeasti ja saavuin Herttoniemeen noin klo 11.40. Kuvittelin olevani ajoissa paikalla, mutta nähdessäni bussin ja siihen nousevan ihmismassan tajusin olevani väärässsä. Runsaan viiden minuutin bussimatkan jälkeen saavuin Japanilaiseen Puutarhaan. Se se vasta täynnä olikin ja lisää väkeä saapui kaiken aikaa.

Kirsikkapuut kukkii

Tungoksesta huolimatta ihmiset olivat iloisella mielellä ja kaikille näytti löytyvän piknik-peitolle tilaa. 

 Kiertelin alkuun ympäri aluetta ja katselin tapahtuman viimeisiä rakennustöitä. Näennäisestä keskeneräisyydestä huolimatta tapahtuman avajaiset pääsivät alkamaan ohjelman mukaiseen aikaan.

Kirsikan kukkia

 Avajaisten jälkeen siirryin tapahtuma-alueen reunalle, missä oli perinteisten japanilaisten kamppailulajien urheiluseurojen kojuja ja pieni tapahtumalava. Varsinkin Helsingin Kendoseura Ki-Ken-Tai-Icchi ry KKTIn ja Yatagarasu ryn ständeillä vietin aikaa ja tutustuin seurojen tarjontaan. Vuosia sitten olen harrastanut karatea, joten senkin vuoksi perinteiset budolajit ovat lähellä sydäntä. Kendoseuralla alkaa peruskurssit syksyllä, tiedä vaikka innostuisin taas urheilemaan ja lähtisin mukaan.

Aikido-näytös

Kendo-näytökseen valmistautumista

Iaido-näytös

Iaido-näytös

 Aikido- ja Iaido-näytösten jälkeen alkoi nälkä vaivaamaan (aamiainen jäi taas väliin) sen verran paljon, että katsoin parhaaksi lähteä kotiin ruoanlaittoon. Paikalta olisi voinut ostaa pientä purtavaa, mutta heillä kävi maksuvälineenä ainoastaan käteinen, jota en ollut ymmärtänyt varata mukaani.

 Hanami oli siis tapahtumana muutakin kuin kirsikankukkien katselua, mukana oli paljonkin japanilaiseen kulttuuriin liittyviä esityksiä. Esimerkiksi päälavalla oli heti avajaisten jälkeen japanilaisen koulun oppilaita laulamassa japanilaisia lauluja ja iltapäivällä oli ohjelman mukaan pukukilpailu. Erilaisia anime- ja manga-henkisiä asuja olikin varsinkin usealla nuorella yllään.

 Oikein mukava tapahtuma ja varmasti osallistun tulevinakin vuosina. Nätillä säällä tuolla on varmasti kiva istua piknikillä.

Tällainen kissa tuli vastaan Kirsikkapuiden alla

-Teemu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti