Tarjoiluvalmiit muffinsit. |
Tekevälle sattuu. Porkkanakakkumuffinsit ei onnistuneet kuin Strömsössä. |
Torstaiaamu toivoa täynnä. Hyvin nukutun yön jälkeen aloitin muffinien teon ns puhtaalta pöydältä. Hautasin porkkanakakkuvision ja tein perinteisemmän muffinitaikinan. Reseptinä käytin äitini mustikkapiirakkaohjetta, ilman mustikoita. Ensimmäisen pellillisen tein ihan sellaisenaan ja seuraavaan satsiin lisäsin hieman elintarvikeväriä taikinaan. Kaikkiaan muffineita tuli reilut 20 kappaletta. Muffinien päälle tein vielä kuorrutuksen Kuningatar-tuorejuustosta ja tomusokerista.
Uusi yritys muffinsien teossa onnistui paremmin |
Viime viikolla tuli tehtyä muutakin kuin leivottua. Esimerkiksi tuorejuustolla ja pinaatilla täytettyjä sipulirenkaita. Aika helppo dipattava sormiruoka, esimerkiksi illanistujaisiin.
Täytetyt sipulirenkaat:
1-2 Hopeasipulia renkaina
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g tuoretta pinaattia
suolaa
pippuria
kananmunaa
vehnäjauhoja
korppu- tai pankojauhoja
öljyä friteeraamiseen
Aloita täytteen teolla. Pese pinaatit hyvin ja paista pannulla niin kauan, että menevät kasaan. Vatkaa tuorejuusto sähkövatkaimella vaahdoksi ja lisää suola, pippuri ja jäähtynyt pinaatti sekaan.
Seuraavaksi leikkaa sipuli noin 1cm paksuisiksi renkaiksi. Vuoraa pelti tms astia leivinpaperilla ja nosta sipulirenkaat paperin päälle. Täytä sipuli renkaat tuorejuustomassalla ja laita astia pakastimeen muutamaksi tunniksi. Täytteetn pitää olla kokonaan jäätynyt ennen seuraavaa vaihetta.
Ota kolme (syvää) lautasta. Ensimmäiseen sekoita vehnäjauhoja, suolaa ja pippuria. Toiseen riko kananmunat ja kolmanteen laita korppu- tai pankojauhot. Pyöritä jäisiä sipulirentaita ensin vehnäjauhoseoksessa, sitten kananmunassa ja korppujauhossa, korppujauhojen jälkeen pyöräytä uudelleen kanamunassa ja korppujauhossa.
Friteeraa paneroidut sipulirenkaat kuumassa (170 astetta) öljyssä noin viitisen minuuttia ja nosta hetkeksi talouspaperin päälle kuivahtamaan. Tarjoa heti! Dippikastikkeeksi käy vaikkapa salsa tai guacamole.
Tuorejuustolla ja pinaatilla täytetyt sipulirenkaat. |
Viime viikolla tuli myös grillattua. Torstaina tein meille lounaaksi lihavartaita possun sisukasta. Näihin hieroin South African Spice Rubia (joskus ostanut purkillisen Viking Linen tax free-myymälästä) pintaan ennen grillaamista ja ihan loppuvaiheessa penslasin omatekoisella BBQ-soosilla. Sari teki vartaille tomaatti - mozzarella -salaatin kaveriksi. Mukavan kesäinen lounas. Ja kohtuullisen nopea tehdä kaiken lisäksi.
Lihavartaat grillissä. |
Alkuviikosta teimme myös burgereita. Pihvit oli Lidlin pakastealtaasta. Joskus aiemminkin olen näitä käyttänyt ja hyvin ajaa asiansa. Itsetehdyt olisi aina paremmat, mutta nopeus oli tälläkin kertaa valttia. Nälkäkiukku pitää karkoittaa heti, mielellään ennen kuin se ehtii edes tulemaan. Burgereiden kaveriksi tein juustolla täytettyjä paprikoita, jotka käärin pekoniin.
Burgereiden pihvit ja täytetyt paprikat grillissä. |
Burgeri Sarin malliin. |
Sunnuntaina kävimme Sarin kummipojan vanhemmilla piipahtamassa. Samalla sovimme, että he tulevat lauantaina meille grillaamaan ja istumaan iltaa. Pitänee varmaan suunnnitella jonkinlainen menu siihen mennessä, Juki lupasi tuoda lihat.. Äitiepäivä oli myös sunnuntaina, sen kummemmin emme sitä viettäneet. Äideille soitimme hyvät äitienpäivätoivotukset ja kävimme ajoissa unten maille.
Äitienpäivän ruusu. Kuva helmikuulta 2015. |
-Teemu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti