Käytiin tosiaan eilen vaimon kanssa ostamassa hieman grillattavaa ajatuksella, että nyt grillataan parina päivänä peräkkäin. Kärryyn päätyi muun muassa spare ribsejä, kanaa, entrecoteta, parsaa yms mukavaa. Vappupäivän työvuorosta johtuen ribsit ja kana saa nyt odottaa muutaman päivän, päiväykset ei onneksi tule vastaan vielä viikkoon eli ei tarvitse pakastaa niitä.
Ruoka-aika. |
Nostin lihat lämpenemään hyvissä ajoin ennen muiden valmistelujen aloittamista. Pintaan hieroin ainoastaan hieman suolaa ja viispippuria ja laitoin sivuun odottamaan. Seuraavaksi keitin BBQ-kastikkeen, jota sivelin vartaiden päälle grillauksen loppuvaiheessa.
BBQ-soosi:
2 sipulia hienonnettuna
pari oksaa rosmariinia hienonnettuna
tilkka omenaviinietikkaa
(reilu) loraus jaloviinaa
0,5 dl tummaa siirappia
reilu 0,5l dr pepperiä
1 tl kanelia
reilusti murskattua mustapippuria
loraus soijakastiketta
2 rkl dijon-sinappia
2 rkl tomaattipyrettä
0,5 dl sweet chili-kastiketta
Kuullota sipulit voissa, lisää rosmariini ja kaneli, hauduta hetki ja lisää loput aineet. Keitä kasaan niin, että noin puolet nesteestä on jäljellä tai kastike on tarpeeksi sakeaa. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Tulisempaa soosista saa kun lisää sekaan (oman maun mukaan) chiliä.
Seuraavaksi kuorin nipun parsaa ja käärin neljä niistä pekoniin. Sari teki samalla salaatin ja vartaita, joissa oli kesäkurpitsaa, minitomaattia ja pekonia. Alkuvalmisteluihin meni aikaa suunnilleen tunnin verran.
Grilli kuumenemaan ja itse asiaan. Pyyhkäisin lihan pinnasta ylimääräisen kosteuden pois ennen kuin asetin pihvit ritilälle. Paistoin ensin suoralla lämmöllä noin minuutin per puoli ja siirsin lihat sitten parilan puolelle ja jatkoin kypsennystä epäsuoralla lämmölla vielä parisen minuuttia per puoli. Kypsennyksen jälkeen pihvit keittiöön vetäytymään lisukkeiden grillaamisen ajaksi.
Entrecote-pihvit grillissä. |
Seuraavaksi nostin parilalle vartaat ja pekoniin käärityt parsat. Näitä grillasin suoralla lämmöllä (puolella teholla) pari minuuttia ja sitten pekonittomat parsat mukaan kyytiin. Tässä kohtaa nostin hieman lämpöä ja penslasin BBQ-soosilla. Parisen minuuttia myöhemmin nämäkin olivat valmiita ja pääsimme syömään..
Parsa ja vartaat grillissä. |
Loppuun vielä pari kuvaa parsasta ja vartaista, jotka olivat tajuttoman hyviä.
Grillattua parsaa. |
Kasvis-pekoni -vartaat. |
-Teemu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti