torstai 4. toukokuuta 2017

Turistina kotikaupungissa

 Mulla oli tuossa iltapäivällä pari tuntia ylimääräistä aikaa, joten päätin ottaa kameran mukaan ja lähteä kaupungille leikkimään turistia. Muutaman kerran aiemminkin olen näin tehnyt. Aika piristävää välillä käydä pyörimässä paikoissa missä en yleensä paljoa pyöri. Mukava harrastus varsinkin kauniina kevätpäivänä, myös ilman kameraa.

 Ensimmäiseksi menin ravintola Loisteen terassille. Täällä en ole käynyt aiemmin, joten tämäkin tuli koettua. Sokoksen kymmenennestä kerroksesta on hienot näkymät kaupungin yli. Reippaasta tuulesta johtuen siellä oli kuitenkin melko viileää, joten otin vain muutaman kuvan.

Lasipalatsin remonttityömaa

Helsingin Päärautatieasema


 Seuraavaksi suuntasin Hietalahteen. Siellä olikin jo hieman lämpimämpää. Kävelin rantaa edestakaisin sen verran kauan, että eräs vanhempi rouva tuli kysymään olenko eksyksissä..


Pallot Hietalahden rannassa

Hietalahti

 Hietalahdesta jatkoin matkaa kävellen Bulevardille, jossa hyppäsin raitiovaunun kyytiin ja menin Eiran kautta Senaatintorille. Siellä olikin aika paljon "oikeita" turisteja. Liityin japanilaisten (?) turistien kanssa samaan riviin kuvaamaan Tuomiokirkkoa.

Helsingin Tuomiokirkko

 Hetken kuvia otettuani jatkoin matkaani Aleksanterinkatua pitkin Mannerheimintielle, jossa hyppäsin raitiovaunuun ja suuntasin takaisin kotia kohti.

 Tällä kertaa kuvasin mustavalkoisena, koska mun mielestä näin sain kuvista dramaattisempia ja miellyttävämpiä katsella. Tuomiokirkon kuvasin myös väreissä, mutta itse tykkään tuosta ylempänä olevasta enemmän.

 Aurinkoista kevään jatkoa!

 -Teemu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti