Varsinaisesti mitään uutta ja ihmeellistä, saati maailmaani mullistavaa, ei tapahtunut. Aika normaalia arkea. Lääkärin kiellosta johtuen en päässytkään palaamaan vielä keskiviikkona töihin. Harmittaa. Virtaa ja intoa riittäisi.. Koska aikaa on tavanomaista enemmän käytettävissä kotihommiin, olen keskittynyt ruoanlaittoon ja leivontaan.
Perinteisiä pääsiäisruokia meidän taloudessa ei hirveästi syödä eli niistä ei ole tarvinnut stressata. Viikon ruokalistalla oli muun muassa parsaa ja uppomunia sekä spagetti bolognesea.
Parsasta sen verran, että se oli meillä aika vähän ja harvoin käytetty raaka-aine vielä 3-4 vuotta sitten. Nykyään keväisin löytyy lautaselta lähes viikoittain. Olikohan ensimmäisellä Kanarian reissulla missä opimme nauttimaan tätä herkkua? Jos ihan väärin en muista, niin taisi olla yksinkertainen annos vihreää parsaa, vasikan paistia ja voi-sipuli-kastiketta, jolla olin myytyä miestä. Jotkin yksityiskohdat vain jää mieleen..
Spagetti Bolognese |
Pitkästä aikaa kokeilin tehdä myös suolaista piirakkaa. Tai pasteijahan kai tuo on? Joka tapauksessa tein kranssin muotoon tehdyn juusto-salamipiirakan. Aika helppo ja nopea tekoinen tämäkin. Täytteen tein blenderissä: mozzarellaa, fetaa, pecorinoa ja emmentalia tahnaksi, sekaan hienonnettua salamia ja yrttejä sekä pippuria. Lehtitaikinalevyt leikkasin kolmioiksi ja asettelin renkaaksi, täyte keskelle, reunojen taittelu sisään, voitelu kananmunalla ja uuniin paistumaan. Inspiraation tähän löysin netistä, en tosin muista enää miltä sivustolta..
Kranssin rakentaminen |
Juusto-Salami-kranssi |
Seeprakakun tekoa |
Täytekakku |
Näin sujui Piinaviikko. Tällä viikolla ohjelmassa jotain ihan muuta, lähinnä työhommia.
-Teemu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti